Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

onsdag 24. august 2011

En rispose og litt blomsterprakt fra hagen:)

I helga fikk jeg faktisk sydd litt, ikke mye i det hele tatt, kun en rispose til snuppa:). Men det er godt å bare sitte der med symaskinen, uansett hvor lite tid det blir av det. Er ikke lett med tre barn om beinet liksom;). Iallefall så var det godt jeg lagde den risposen, for den jeg hadde ble dynket i varmt vann i springen av mellomsten rett etter. "Eg sko bare varma den" sa han, "jammen, me kan isje varma den i vann vettu" sa jeg, "å, eg skjønte isje det eg, unnskyld" sa tassen da, hehe... jaja, sånn kan det gå.

Her er iallefall risposen. Snuppa valgte stoff selv så da ble det et herlig Tilda-stoff jeg kjøpte tidligere i vår/sommer. Hun bruker rispose hver kveld når hun legger seg, synes det er så godt og varmt i senga:). Varmer den to minutter på høy effekt i mikroen, da blir den akkurat passe varm:). Nå har jeg handlet inn mer ris, så nå skal mellomsten også få sin egen rispose etterhvert.

I vår plantet vi en del frø som vi hadde bestilt på nett. Ungene storkoste seg med planting og det var kjempespennende å se når det spirte, både for små og oss store:). Det er ikke alt som har klart seg, men ganske mye faktisk.

Her er et lite utvalg:
Solros (blir mørkerøde/burgunder solsikker), pelargonia, den lilla kommer jeg ikke på hva heter og tagetes. Er så kry av at vi har klart å få de små frøene til å bli flotte blomster. Gleder meg til solrosen og pelargoniaen blomstrer :).

Må bare vise dere ny-krukkene våre også (eller de var nye på før-sommeren). Jeg synes de er veldig fine:). Har satt hage-hortensia i dem, men det ser ikke ut som de trives noe særlig. Begynner å bli brune i blomsten. Kanskje jeg må spa dem ned i et bed heller, noen som har tips?? De står under halvtak og får ikke direkte regn, men vannes ofte.

Håper alle har hatt en fin uke så langt og at resten av uken blir enda bedre!

6 kommentarer:

 1. Hei.

  Artig. Har aldri hørt om rispose som kos, men barn koser jo med alt mulig. Nevøen min har en bamse som har mistet all pels, men brukes likevel. En ny kommer ikke på tale...

  Klem Mona C

  SvarSlett
 2. Hei Hege:)

  Så gøy å se du har blogg:)
  Jeg har hatt Hortensia i krukker ute for første gang i år... Har ikke hatt di under noe tak men klar himmel.... Den har blomstra og blomstra... så kanskje det er det som skal til?? har ellers ikke gjort noe mer med den:)

  Fine krukker du har fått deg:)

  Klem Veronica

  SvarSlett
 3. Hei Veronica:). Så kjekt!
  Tror kanskje det er noe i det du sier, mine står jo under halvtak og får ikke direkte sol. Får prøve å flytte dem, takk for tipset:).

  SvarSlett
 4. Skjønner jeg snart må finne ut dette med rispose, jeg er jo en frossenpinn. Blir forresten varm og glad av bildet i headeren din. ☺

  SvarSlett
 5. Er det vanlig ris du bruge?
  Eg har gitt opp hortensiaer. Eg hadde ein store, fine kvide, men blomstene blei grønne

  SvarSlett
 6. Anneliv; ja, bruke vanlige ris. Det eg har i hus:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...