Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

mandag 25. mars 2013

Svinefilet i parmaskinke med sellerirotmos!

Vi hadde middagsgjester på lørdag og skulle lage svinefilet. Jeg søkte litt på nett for å finne en ny og uprøvd oppskrift og kom over denne hos Trinesmatblogg ganske raskt. Det var knallgodt! Må derfor legge den inn her på bloggen, så har jeg den lett tilgjengelig til neste gang!

Svinefilet surret i serranoskinke/parmaskinke, mellom svinet og skinka la vi inn hakket basilikum, jarslberg og soltørkede tomater. Før vi satte det inn i ovnen ringlet vi over balsamico og olivenolje. Ble aldeles nydelig, og servert med persillerotmos og svisja sukkererter var det helt topp! Vi hadde to fileter til fire personer og det var to små stykker igjen, snakk om bra beregna:).

Oppskriften under er kopiert fra Trinesmatblogg og er beregnet til tre personer, vi lagde altså litt ekstra til fire personer.

Parmasurret svinefilet
500-600 gram svinefilet
salt og pepper
5 skiver parmaskinke eller serranoskinke
ca 5 soltørkede tomater
en neve frisk basilikum, hakket
ca 100 gram revet ost, feks cheddar eller Jarlsberg
10-12 cherrytomater
3 ss balsamicoeddik
2-3 ss god olivenolje
bomullshyssing

Sellerirotmos
200-300 gram poteter
200-300 gram sellerirot
1-2 ss smør
melk eller fløte
salt og pepper



Gni svinefileten inn i salt og pepper, og brun den på alle sider i litt smør. Legg skinkeskivene på et bakepapir, slik at skivene overlapper hverandre. Legg soltørkede tomater, ost og basilikum oppå skinkeskivene og legg svinefileten oppå. Rull skinken rundt fileten, og surr godt med hyssing rundt.

Stikk steketermometeret inn i den tykkeste delen av fileten. Legg svinefileten i et ildfast fat sammen med cherrytomatene. Drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Stekes ved 175 grader, til fileten har en kjernetemperatur på ca 68 grader. La fileten hvile 10-15 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver.

Kok opp selleriroten og mandelpotetene i usaltet vann, til de blir møre og fine. Tilsett smør og fløte og mos det hele. Smak til med salt og pepper, og hold mosen varm.

Server svinefileten med de bakte tomatene og sellerirotmosen som tilbehør, og drypp balsamicosjyen over.

3 kommentarer:

  1. Hei søte du *smiler*

    Da fikk jeg endelig tid til å besøke deg, takk for alle fine ord du legger igjen hos meg *glad*

    Den retten du viser er bare sååå god! LOVE IT!

    Håper du koser deg og har en finfin påske!
    klemklem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, herlig rett. Har kost oss med den i påsken også:).

      Slett
  2. Så kjekt! Det må jeg se nærmere på:).

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...