Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

tirsdag 12. juni 2012

Rabarbrasaft, nam!

Nå er det rabarbratid og planten strekker seg høyt her i hagen hos oss. Jeg hadde ennå noe rabarbra i frysen fra i fjor og fant ut at den måtte brukes før neste rasjon innhøstes :).
Tenkte litt fram og tilbake og fant ut at jeg skulle prøve meg på rabarbrasaft,
har nemlig ikke laget det før:
"Det har jeg ikke gjort før, så det skal jeg nok sikkert klare" som Pippi sier :).
Søkte litt på nett og fant en grei oppskrift her inne hos Lisbeth. Forøvrig en meget koselig blogg med flotte bilder!!

Her kommer oppskriften på saften:
1 kg. rabarbra
3 dl vann
2 – 2 ½ dl farin


Kutt rabarbraen i små biter, kok den i ca 10 minutter sammen med et par nelikkspiker eller litt sitron.
Sil den i et sileklede. Jeg brukte vanlig tørkehåndkle, rent vel og merke;).
Gi saften et nytt oppkok og tilsett sukker. Nellikspiker fremhever smaken, noen foretrekker å tilsette sitron istedet, det er en smakssak. Smak deg frem. Skum.(Skum betyr: når saften kokes opp med sukker dannes det et skum på toppen, dette må fjernes ellers blir saften uklar, fjern med fiskesleiv eller skje). Dette blir saftkonsentrat.
 
 
Vi fikk besøk av søstera mi og familien hennes samme dag så de ble til grillings og fikk smake saften.
De likte den også godt etter hva de sa :).

Jeg var litt skeptisk før jeg lagde den siden min rabarbra er grønn, ikke rød. Men dette ble kjempegodt og veldig leskende. Skal absolutt lage det igjen! Kanskje jeg da sniker litt ingefær oppi? Det var nemlig et tips fra min mor, og det synes jeg høres bare lekkert ut :).

12 kommentarer:

  1. Høres deilig ut, må prøve det en gang :)

    SvarSlett
  2. Rabarbra- saften så virkelig fristende ut!! Takk for inspirasjonen du deler her på bloggen!!! Ha en fin tirsdag!!! Mvh. Ruth

    SvarSlett
  3. Hei:) Takk for koselig kommentar på bloggen min. Utsikten min er ikkje frå Ryfylke nei, men Hordaland, nærmare bestemt Sunnhordland.
    Rababrasaften din såg forresten veldig forfriskande ut, kanskje eg skulle prøvd den ein gong:)

    SvarSlett
  4. Rabarbarasaft lager vi her i huset også. Vi har timian oppi også. Bustemannens favoritt ;-)

    SvarSlett
  5. Har ikke rabarbra her selv, men lurer på om jeg skal få sneket med meg noe fra vår gamle nabo som har så masse :-) Lyst å lage rabarbrasaft..

    SvarSlett
  6. Kanskje noe jeg skal prøve også. Spennende ;)

    Fin tirsdag til deg! Jeg svever i en lykkesky i dag, for i dag fikk jeg vite at den jobben jeg har hatt lyst på åh så lenge er min! JUHU! Kan ikke røpe hva det er ennå, men det er definitivt i min gate! YEAY!

    Takk for fin kommentar inne hos meg, setter så pris på at du tar deg tid til det!

    Klem & smil

    SvarSlett
  7. Rabarbra fra naboen duppet i en kopp sukker, spist på trappa - det er mine barndomsminner om rabarbra. Nå har jeg en liten kvast og funderer på om jeg kan lage en liten pai av de to eksklusive stengene. Saft har jeg neppe nok til, dessverre.

    SvarSlett
  8. Takk for tips :) Overtar hus nå med både rabarbra og ripsbusker, og gleder meg til å bruke det :D

    SvarSlett
  9. Spyttkjertlene mine jobber på spreng når jeg leser innlegget sitt:) Rabarbra i alle varianter er supergodt:) Har ikke smakt saft før:) Skal få en rot av en kollega, blir rabarbra i hagen neste år da:)

    klem fra Trine.)

    SvarSlett
  10. Åhh nam rabarbra saft er jo noe av det beste som finnes! Må prøve oppskriften din engang :)

    SvarSlett
  11. Blir jo sulten av å titte innom hos deg jo.....:)

    SvarSlett
  12. Det hørtes spennende ut! Aldri hørt om rabarbrasaft før jeg. Har vokst opp med rabarbra og sukkerkopp og har nå litt lyst på en liten rabarbratue etterhvert så dette må jeg huske på!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...