Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

tirsdag 1. mars 2011

Flink-pike-syndromet.....

Hei og hopp!
I dag funker iallefall pcen til mannen, så jeg låner den pittelitt:).

Skal ha middagsgjester i dag så burde vel egentlig svinge støvkosten nå, men unner meg noen minutter her først. Når det er sagt så er det en veldig god venninne og dattera som kommer så jeg trenger nok ikke svinge kosten så veldig- de har sett hybelkaninene mine før;).
Tror jeg har litt for mye av det der flink-pike-syndromet, skal ha det meste på G og fint og pent og rent og alt skal være så enkelt og lett og koselig og dilledilledill. Og det går det jo som regel greit...
MEN av og til, når jeg er trøtt og sliten, barna krangler, og mannen har jobbet overtid i x antall uker........... da klarer heller ikke jeg mer. Man burde egentlig være flinkere til å si fra litt før, tror det er mange damer som har det slik. Men skal jo holde maska og klare det meste selv. Man er jo flink pike må vite:).

Lurer på å skaffe meg en vaskehjelp, men da kommer også det der flink-pike-syndromet inn.... Må jo liksom klare det selv da, går jo "bare" her hjemme med minsten... Men det skal jeg si dere- det er ikke bare-bare det heller. Iallefall ikke når han kun sover 30-60 minutter til dagen. Da skal jeg rydde, vaske gulv, vaske klær, legge sammen klær, vaske bad/do, tømme oppvaskmaskin, rydde i oppvaskmaskin, tørke støv, gå igjennom posten/papirer, skifte sengetøy, re opp senger pluss tusen andre ting.... u name it! Jeg er ganske god på multitasking, men selv ikke jeg klarer dette på den tilmålte tiden. Å sy eller strikke eller lese et blad kan jeg bare glemme. Skal hjemmet se noenlunde normalt ut så må jeg tusle rundt og gjøre noe hele dagen.


Når småtten er våken blir alt bare sånn halvveis, for han er en smule aktiv kan man vel si;). Rundt omkring overalt hele tiden.... og som legesekretæren sa da jeg ringte dit for å informere om at han hadde fått en stol over seg sist jeg vasket.... uffoguff- hadde satt stolen på hodet oppå bordet og han rev den over seg... uffameg- følte meg som en dårlig mamma da ja..... Men altså- jeg ringte legekontoret helst for å roe meg selv tror jeg. Ungen silblødde ut av munnen og fikk rødt merke over nesa.... Men hvis jeg ikke så noe tegn på hjernerystelse så skulle jeg bare ta det med ro... og som hun sa: "slik er det å ha gutter".... Javelja, merker jo endel forskjell fra snuppa til disse andre to turboene, det kan jeg jo si;). 


Men altså- vaskehjelp- noen som har det? Jeg må jo bare overvinne mine egne tanker kjenner jeg- om at jeg ikke trenger å klare alt selv.... det er jammen ikke lett.... Og nå når jeg leser gjennom alt dette dillet og rolset jeg har skrevet, så er jeg i tvil om jeg i det hele tatt skal poste sjiten, hehe.... Men jo, jeg gjør det. Regner jo med at det ikke er bare jeg som har det sånn til tider... eller??

Håper alle får en fin dag, med eller uten rot:)

9 kommentarer:

 1. Jeg har mange venninner som har det, og som er superfornøyd! Derfor har jeg leenge tenkt på at jeg også kunne tenkt meg vaskehjelp, selv om vi bare har en leilighet på 70 kvadrat..
  Og nå har jeg jammen skaffet det også, og hun har vært her to ganger. Det var superdeilig!!!! Jeg tar jo uansett det daglige av vask og rydding, så kan man ha en vaskehjelp som kan komme hver 14 dag og ta en skikkelig runde. Helt supert, spør du meg!
  Jeg har fått et par "himle med øynene" kommentarer på om jeg har vaskehjelp med den lille leiligheten!? Men jeg kan ikke skjønne hva som er så galt med det.. Man ser barna lite nok som det er når man jobber fullt, så hvis man kan bruke den tiden man hadde brukt på å vaske på kvalitetstid med familien, så vil jeg mye heller det! Dessuten så er det jo godt å slappe litt av på sofaen når den lille er i seng på kvelden, hihi..
  Så som du skjønner, så synes jeg absolutt at du fortjener en vaskedame ;)

  SvarSlett
 2. Kjære Hege!
  Egentlig litt godt å lese det du skriver..vi føler det sånn de fleste av oss skulle jeg tro. Men sier ikke no for vi skal jo være "flink pike"..Selv om jeg ikke jobber fikk jeg meg vaskehjlp noen mnd før vi flyttet..og alt ble helt anderledes. Mye enklere og holde det ryddig når alt er "blåst" hver 14 dag..og den delige følelsen når at er rent på samme tid betaler jeg gjerne litt for..Så syns du skal prøve å få deg hjelp..så kan du bruke tiden til litt blad-lesing og håndarbeid istedet..Ha en fin dag Hege!

  SvarSlett
 3. Hei.

  Jeg har funnet ut jeg må være i litt dårlig humør for å være såkalt "flink pike", men jeg skulle gjerne hatt en vaskehjelp hver 14. dag. Men nå begynner jentene å bli såpass store at de hjelper til ved behov og det er deilig. 2 fluer i et smekk.

  Fint at du skrev om dette.

  Ha en fin dag og lykke til.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 4. Du rekker ikke over alt! Kutt ut sengeoppreing og sånt, og se etter vaskehjelp;)

  SvarSlett
 5. Hei Hege,
  Kjenner meg igjen selv om mine barn nå er voksne.
  Når mine foreldre kom og hentet barna og gikk tur med dem, skulle jeg jo ha tatt igjen litt søvn og fått overskudd.
  Men nei, da var det vasking og rydding.
  Jeg er ikke i tvil om at jeg ville sett etter vaskehjelp.
  Stor klem fra Mio

  SvarSlett
 6. Hei "supermamma".
  Å som jeg likte innlegget ditt.
  Tror mange kjenner seg igjen.
  Vi har prøvd vaskehjelp. Da brukte jeg hele kvelden før på å rydde!!! Ingen skulle si at jeg ikke hadde orden i papirer, treningstøy, 20 par jogge fotballsko, klevask osv.
  Men det var deilig å kome hjem til rent hus og blanke vinduer:)

  Klem;)

  SvarSlett
 7. Jeg har vaskehjelp og er stolt av det. Har slitt med mye nakke problemer og det har blitt mye bedre etter min vaske engel kom inn i mitt liv. Så nå kan jeg bruke min fridag på å trene istedet for å vaske. Ikke krangler vi om husarbeide heller lengere jeg og mannen. Det jeg var mest redd for var å ha ukjente i huset mens jeg ikke var hjemme, tenk om hun snoket i alle skap og vasket doen med tannbørsten min, men de tankene har jeg ikke lengere.

  SvarSlett
 8. Tusen takk for fine svar alle sammen! Skal jammen se om jeg ikke får tak i ei dugandes vaskehjelp:).

  SvarSlett
 9. Hei hei:)

  Syns du er flink jeg:) jeg har bare ei jente på 1 år, (som er veldig aktiv) og den timen hun sover orker jeg ikke skure i ett, så da slapper jeg av.. og det syns på huset:P Skulle gjerne hatt vaskehjelp selv, så skjønner godt at du skaffer deg med 3 små:)
  Snille piker kommer til himmelen, slemme piker kommer overalt;) var det noen som sa...

  Ha en superfin kveld:)

  Klem Lise

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...