Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

fredag 30. juli 2010

San Gimignano.

Ble litt farting til forskjellige småbyer når vi var i Toscana. Alt var jo så nære. Lå 20-40 minutter unna der vi bodde, så enkelt å bare ta en tur dersom en ville ha lunsj/middag et annet sted. Og deilig å kjøle seg ned i bilen som heldigvis har air-condition:).

Altså- San Gimignano- byen med de syv tårn:
Tårnene som den dag idag dominerer San Gimignano stammer fra striden mellom Guelfiene og Ghibelliniene. Det var her som i en lang rekke italienske byer velstående familier som for forsvar og prestisje bygget tårn. Idag finnes det rester etter 15 av tårnene, men på det meste har det vært 72 tårn.

Mannen og de to største ungene var oppe i et av tårnene. 218 trappetrinn var det der.... Mannen var rimelig sliten i armene da han kom ned igjen for han måtte jo bære ungene innimellom..... Dette tårnet var de oppi, helt på toppen:


Utsikt fra toppen:

Bilde tatt inne i tårnet, nedover trappene:

En "ønskebrønn" på den åpne plassen midt i byen. Ungene fikk kaste en mynt nedi her, det var stas:)

I et lite smug- på vei til et utkikkspunkt over byen:

Vi kom også over et kanonkjekt galleri i byen. Det heter Galleri Gagliardi og er absolutt verdt en titt. Der var det kjempemye bra kunst og vi kunne nok tatt med oss halvparten hjem:). Likte mye av det veldig godt!

Kjekk liten by:)

2 kommentarer:

 1. Hei.

  Høres herlig ut. Liker sånne trange smug og idylliske bakgater. Oftest drar en til steder som er større og mer upersonlig. Det er dette som er opplevelser på sitt beste.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 2. Italia og Toscana er helt fantastisk!!
  Kos dere videre :)

  Klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...