Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

onsdag 7. september 2011

Deilige, deilige Tyskland!!!

Fortsetter med ferierapporten:).
Endelig var vi på tysk side igjen, juhuuu! Ikke misforstå, Frankrike er herlig det altså- men Tyskland er noe for seg selv! Vi merker stor forskjell fra de to landene, enda de ligger rett ved siden av hverandre. I Tyskland er de mye mer imøtekommende, de kan bedre engelsk og de er mye mer barnekjære. Iallefall sånn som vi har opplevd det de siste årene.

Vi kjørte fra Verdun til Trier på tysk side. Trier er Tysklands eldste by, og ligger i Moseldalen. Her har vi vært en gang før da eldstesnuppa lå i magen og vi var på Rally-VM 2003, hehe. Det var også en opplevelse:). Iallefall så ville vi innom igjen, synes det er en veldig koselig by. Her ligger Porta Nigra som er endel av porten som omkranset byen tidligere. Den finnes på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Alltid kjekt med slike ting!

Nydelige Porta Nigra, midt i byen.

Dette bildet er tatt fra hotellet, lå med utsikt rett mot porten :).

Inne i Porta Nigra, flott her også.

Torget i byen, eller rådhusplassen om du vil:)

  Flotte, friske blomster overalt

Mange flotte byggverk med spesielle detaljer rundt omkring! Dette er inngangen til ei kirke, tett i tett med mennesker.

Kunne også vist dere en haug med bilder fra Mc Donalds, hehe. Ble litt av det når vi var her. Er jo veldig greit med chicken nuggets til småungene midt på dagen, når vi ikke tar oss tid til restaurantbesøk :). Men altså- jeg velger å hoppe over de bildene ;)
Neste "Tour" er Cochem i Moseldalen ;).

7 kommentarer:

 1. Alltid greit å få ferietips:) Fint vær også, ser jeg:)

  klem Trine:)

  SvarSlett
 2. Hei.

  Jeg tenker ikke på at også Tyskland har mye å by på. Har vært der, men mest fordi jeg skulle til Østerrike og bare kjørte gjennom. Likte den parken dere var i da.

  Ha en fin dag.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 3. Hei og takk for hyggelig hilsen hos meg!!
  Du er ute på reise - så spennende da! Fine bilder!!
  Koselig her hos deg :) Heidi

  SvarSlett
 4. Dere har jammen hatt litt av en ferie, opplevd og sett så masse! En inspirasjon til andre med barn.

  Ang pompdelux; Klærne er store i str. Ingrid bruker 116 og jeg må bruke 110/116 til henne. 122/128 blir alt for stort. Jacob har nettopp begynt å bruke 128 i bukser men på pomp holder det med 122. Hvis du sender meg en mail med hva du skal kjøpe kan jeg også hjelpe deg for jeg har jo sett kolleksjonen. Prøvde vinterdressen til Ingrid i 122/128, hun druknet i den og måtte kjøpe 110/116. Fikk meld om at pakken var sendt fra danmark i går og skal ta bilder jeg når klærne kommer.

  SvarSlett
 5. Begynner å få sansen for Tyskland, ja. Berlin var en skikkelig artig by.

  SvarSlett
 6. Enig i at menneskene i Tyskland er MYE vennligere enn de franske. Synd at det er sånn, men sånn er det nå likevel. Masse vakker natur i Tyskland ja, har vært på busstur gjennom Mozeldalen for mange år siden. Fullt av gamle vakre slott og borger. Nydelig!

  SvarSlett
 7. Hei, så flotte bilder du viser fra turen deres. Har virkelig sansen for Tyskland, må få til en tur dit snarest. God ferie videre!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...