Nå er grillsesongen i full gang, og med weber grill og weber bok vil jo matgleden ingen ende ta:). Det er jo så myyyye spennende og godt man kan lage på grillen.
Sist grillings ble det altså svinefilet med rød pesto, og det skal lages igjen!
Dry rub (tørr marinade):
100 gr sukker
1 ts støtt svart pepper
Dry rub (tørr marinade):
100 gr sukker
1 ts støtt svart pepper
2 ts paprikakrydder
1 ts karri
1/2 ts fint salt
Bland alle ingredienser godt i en bolle.
Rull svinefileten i dry rub-en på bakepapir eller aluminiumsfolie, så den er dekket på alle kanter. Pakk den inn i papiret, og la den trekke i minst 1 time i kjøleskap.
Rull svinefileten i dry rub-en på bakepapir eller aluminiumsfolie, så den er dekket på alle kanter. Pakk den inn i papiret, og la den trekke i minst 1 time i kjøleskap.
Pesto:
25 gr. pinjekjerner
25 gr. pinjekjerner
50 gr. soltørkede tomater
60 gr. revet parmesanost
2 hvitløksfedd
2 store never frisk basilikum
1 ss søt chilisaus
1 dl god olivenolje
1/4 ts salt og nymalt pepper
Bland alle ingrediensene sammen, jeg brukte morter. Massen skal samle seg til en fast grøt. Pestoen kan gjerne lages på forhånd, så den rekker å trekke litt.
Brun hele fileten på alle kanter over en oljesmurt rist over direkte varme, til den har fått ønsket farge. Når alle sidene er brunet, flytter du kjøttet til indirekte varme, hvor det grilles ferdig i 20-25 minutter.
Skjær opp kjøttet etter det har hvilt noen minutter.
Kok pasta på vanlig måte, jeg brukte pasta penne. Når ferdig, vend pastaen i pestoen og server!
Åhh så godt dette så ut!! Må nok prøve denne en dag :) Tusen takk!
SvarSlettKlem fra Hilde