Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

tirsdag 11. juni 2013

Tur til Holtaheia

I helga var vi på en liten gåtur i Holtaheia, tok turen opp til minnesmerket der. En fin liten gåtur for de små også. Kun en halvtimes tur hver vei. Hadde med minsten på tre i bæremeis, mens mellomsten på 6 og snuppa og venninna på 9 helst løp både opp og ned:).

Dette står om ulykken på Wikipedia.
Holtaheia-ulykken var en flyulykke som inntraff den 9. august 1961 i Holtaheia i Strand kommune, Ryfylke i Rogaland. Flyet fra Cunard Eagle Airways var av typen Vickers 610 Viking 3B og hadde med en hel skoleklasse fra Croydon, som er en bydel sør i London. Ulykken hendte som følge av at pilotene av en eller annen grunn valgte en annen trasé enn annonsert ved innflyvningen. 34 gutter i alderen 13 til 16 år, samt to lærere George Budd og John Beacham fra Lanfranc Secondary Modern School for Boys (nå Archbishop Lanfranc School) omkom i ulykken, i tillegg til besetningen på tre. Ved ulykkesstedet er det reist et minnesmerke. Dette ligger i et vakkert turområde som brukes mye av lokalbefolkningen i Nordre Strand.

Et minnesmerke over de 39 britene som omkom i ulykken ble avduket på Holtaheia den 13. mai 1962.

Jeg har aldri vært ved minnesmerket før og synes det var en fin tur, litt spesielt med vrakrester som lå rundt omkring. Det får en jo til å tenke litt ekstra på hva som faktisk har skjedd her. Ungene synes også det var spesielt og spennende å se. Venninna til snuppa har allerede lånt bok om ulykken av bestefaren sin, og snuppa vår skal lese den etterpå:).


Når vi nærmer oss toppen ligger det flyrester rundt omkring. 


En av fjellgeitene våre:)
Flott utsikt fra toppen.

Minnesmerket som er satt opp på toppen der flyet krasjet.

Den største fjellgeita;)

En hilsen fra en av de forulykkedes slekt som har vært på besøk fra England.

På vei ned fra Holtaheia kjørte vi gjennom et sauebeite. Traff på denne karen som var mer enn villig til å snakke med oss, og vi med ham. Hele bilen satt og brekte og fikk svar så det holdt.... Litt flaut når vi plutselig oppdaga en bil bak oss.... Håper de ikke hadde ventet lenge mens vi "pratet" ferdig med herr Sau;).

Linker innlegget til Mandagstema hos Helene.

3 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar. :-)

  Høres ut som dere hadde en fin fjelltur, spennende og spesielt mål dere hadde.

  SvarSlett
 2. Må være rart å gå i så flott, idyllisk natur med tanken på hva som faktisk har skjedd der i sin tid. Rart ikke flydelene er ryddet bort, men det er jo en del av historien. Flott bidrag, med både vemodig og gode følelser :)

  SvarSlett
 3. Sprekinger..
  Ser ut som en superfin tur (med mening)

  ha en super kveld videre..

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...