De siste årene har jeg laget islandsk krydderbrød rundt juletider. Startet litt tidlig i år og mekket et par brød, er kjempegodt når det er lunkent, med smør og brunost på- og så er det superenkelt. Mmmmmmm, nam!!! Hadde det siste brødet til kvelds her forrige dagen. Hadde et par små besøkende og de likte det også godt.
Må rett og slett lage ny ladning allerede;).
Gjør seg ekstra godt på et fint fat fra Fay White (Green Gate).
Må rett og slett lage ny ladning allerede;).
Gjør seg ekstra godt på et fint fat fra Fay White (Green Gate).
Jeg har lagt inn oppskrift på dette brødet tidligere, men en god ting kan aldri sies for ofte;). Så her kommer den igjen:
6 dl hvetemel
6 dl havregryn
2,5 dl sukker
6 dl melk
4 ts natron
3 ts kanel
2 ts nellik
2 ts ingefær
6 dl havregryn
2,5 dl sukker
6 dl melk
4 ts natron
3 ts kanel
2 ts nellik
2 ts ingefær
Alt blandes, la stå i 20 minutter. Deigen blir ganske bløt og rennende. Fortvil ikke- den skal være slik!
Fyll i to små former. Stek på 180 grader midt i ovnen i 55-60 minutter. Server med smør og brunost! Er veldig greie å fryse også, da har man alltid noe på lur når det kommer uventet besøk;).
Enjoy!
MMMM, det hørte utrolig godt ut.. kanskje eg og mekke samen ett brød eller to t jul :)
SvarSlettMmmm, nå blei jeg fysen. Ha en super helg.
SvarSlettDette så veldig godt ut. Tusen takk for oppskrift. Samboeren jobber i helga, så kanskje jeg skulle bruke tiden til å prøve å bake slikt...
SvarSlettHa en fin helg
Klem Heidi
Ser veeeldig godt ut!!!
SvarSlettTakk for oppskrift, den skal prøves i løpet av hegen!!!
Ine
Å de skal æ prøve, så skikkelig gode ut, takk for at du deler oppskrifta med oss, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth :)
SvarSlettMmmm, dette både hørtes og så helt nydelig ut! Takk for tipset :-)
SvarSlettKlem
Netta
Dette så jo kjempegodt ut. Kanskje jeg må teste denne oppskriften. :) Takk for tips!
SvarSlettmm.. Dette hørtes og ikke minst så veeeldig godt ut :-)
SvarSlettser kjempegodt ut :D
SvarSlett