Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

tirsdag 25. oktober 2011

Damen har vært på fotokurs!

Til 35-årsdagen min fikk jeg fotokurs av min kjære mann! Ja, jeg er faktisk sååååå voksen... gud bedre....
Fotokurs har jeg ønsket å gå på en stund nå så det var en kjempekjekk presang :).

Kurset går over tre mandagskvelder og en søndag, så jeg regner med at jeg kommer til å lære en hel del. Jeg håper iallefall det:). Leraren er en frilansfotograf, Espen Mills. Han jobber også som lærer og virker veldig flink til å lære fra seg.

I går var første dagen og jeg var ganske spent. Jeg hadde ingen aning om hvor det var og endte opp med å møte en halv time for tidlig.... kjedelig ja...
Ivrig som jeg var hilste jeg på første damen jeg traff der, må jo gjøre et godt førsteinntrykk. Hun snakket engelsk da, når jeg spurte om hun skulle på kurs. Hun kunne ikke forstå at jeg skulle på kurs for jeg var jo så god allerede.... Hæ, tenkte jeg... hvor har hun sett mine bilder hen- er bloggen min allviden kjent før jeg har gjort meg til kjenne???? Men jeg forstod fort at sånn var det ikke:). Damen jeg stod og pratet med skulle på NORSK-KURS.... Hahahaha, at det går an!

Men jeg fikk da øvd meg litt, tok et bilde med utsikt over Stavangers hustak:).


  Synes det var rimelig rart å sitte på skolebenken igjen, med harde stoler, pulter med bl.a. utskårne hjerter i, kaldt klasserom med null pynt... hehe, men det var bra!
Fikk faktisk tatt et bilde av stol og pult mens jeg fiklet og prøvde forskjellige nye ting, så slik ser det ut i "kurs-lokalet":

Vi lærte om objektiv, lukkertid, blender, iso, manuelt fokus og mer... Mye å lære ja.
Jeg var kjempegira og veldig klar for å fotografere med alle mine nye kunnskaper når jeg kom hjem. Trodde nesten jeg skulle fikse superbilder med en gang;). Men jeg fikk ikke til et eneste bilde, blæh. Men som leraren sa: man må trene en del før en får til å ta klare, gode bilder med manuell innstilling av lukker og blender. Så jeg får trene da, myyyye!!! til neste mandag :).

Dette ble litt for mørkt som dere ser:

Mens dette ble litt for lyst:

Imens før jeg klarer å fikse kule, flotte, stilige bilder- så kan dere jo få se noen av de jeg har prøvd meg på .... uten Autofokus (for det er FYFYFY, bare så dere vet det!).

Her prøvde jeg å fryse bildet, for vannet beveger seg nemlig inne i flaska pga at ferja beveger seg.... Stilte inn manuelt fokus først for så å ta bilde. Synes bare at vannet kunne beveget seg litt mer slik at det syntes bedre... for jeg fikk det jo faktisk til (synes jeg da... på dette stadiet;)).

Så et av nylampa vår som vi akkurat har hengt opp i stua, ikke det beste bildet dette heller:

Vel, det var litt om det. Håper å kunne vise dere flotte, breath-taking bilder etterhvert;). Imens kan dere jo sjekke bildene inne på hjemmesiden til leraren: http://www.espenmills.no/

8 kommentarer:

 1. Hihi, nå fikk jeg meg en god latter her :)
  Heldige du som fikk fotokurs i gave fra din kjære!! Jeg ønsker meg også fotokurs. Og så ønsker jeg meg photoshop med tilhørende kurs.. Men nå går alle pengene våre til oppussing og hus, så det får bli en gang i fremtiden.
  Lykke til på resten av kurset. Blir moro å se om vi kan se forskjell på bildene dine!

  SvarSlett
 2. fotografering e jo kanonkjekt. syns du e go eg, bare å øva:D

  SvarSlett
 3. Hei.

  Fint med fotokurs, men jeg glemmer så lett. Var på et i mai, men det var så mye info på en gang at jeg gikk helt i surr. Og siden har jeg vært forvirret. Husk å øve mye, les manualen og prøv deg frem. Det er viktig.

  Lykke til.

  Klem Mona C

  SvarSlett
 4. Så supert med et fotokurs i bursdagsgave da, det ønsker jeg meg også!!
  Håper du får en super onsdag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 5. Kjempespennende da:)

  Jeg er personlig veldig glad i autofokusen, spesielt når det skal taes ett kjapt bilde av guttungen i en eller annen setting :)
  Men til andre ting er jeg helt enig... auto er fy fy

  SvarSlett
 6. Hei Hege
  Så spennende med fotokurs, og så snill mann du
  har som ga deg et. Det er helt sikkert veldig
  spennende og lærerikt :) Ønsker meg et slikt
  kurs jeg også, kan nesten ingen ting om
  innstillinger og slikt. Spennende å høre om
  kurset og hva dere lærer. Titter nok innom
  igjen her :) Ønsker deg en fin fredag og helg
  som kommer. Klem fra Mette

  SvarSlett
 7. Så utrolig gøy med fotokurs, og spesielt et som går over flere dager også. Jeg var på et kurs som varte en kveld tidligere i år. Følte at jeg lærte endel, men langt fra nok, og det går fort i glemmeboken, så hadde vært bra å terpe litt på det over flere ganger. Blir spennende å følge med på bildene dine fremover, er sikker på du lærer masse nyttig :) Klem

  SvarSlett
 8. Så kjekt med fotokurs. Har faktsik gått på skole med Espen. Synes du kurset var bra? Vurderer å gå selv. :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...