Hadde mellomsten hjemme fra barnehagen på tirsdag og da prøvde vi oss på matmuffins for første gang. Prøver oss på å være litt sunne her i huset, og da ble det matmuffins istedenfor vanlige muffins:). Poden elsker jo å bake så da er det grei sysselsetting for både liten og stor.
Muffinsene var deilig som lunsj, og sikkert veldig godt til en varm suppe, lasagne eller salat.
Oppskrift:
Matmuffins med feta og basilikum:
3 dl hvetemel
3 dl Sammalt hvete, fin
2 ts Bakepulver
0,5 ts Salt
4 stk Egg
5 ss god olivenolje
5 ss god olivenolje
4 dl Yoghurt naturell
150 gram Fetaost
2 ss Basilikum, fersk
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingen sammen med det tørre.
Del fetaosten i biter, hakk basilikum og bland dette forsiktig inn i muffinsrøren.
Bruk et muffinsbrett med plass til 20 små eller 12 store muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet.
Fyll formene 2/3 deler fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.
Fyll formene 2/3 deler fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 - 25 minutter. Avkjøl på rist.
herlig ! disse må eg prøve
SvarSlettser og hører skikkelig godt ut
Tack, för receptet!
SvarSlettSka pröva att göra dem i morgon som fredagsmys.
Muffinsen ser jättegoda ut.
Dollandesign
Der var oppskriften. De både så og hørtes veldig gode ut, så di skal prøves ut ;)
SvarSlettGreit med sunne alternativer når ungene er glad i å bake...
Mmmmm, ser godt ut jammen meg!
SvarSlettBlei litt småsulten eg nå :o)
Mmmm disse såg gode ut. Må prøve disse en gang! Takk for oppskrift!
SvarSlett