Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

tirsdag 12. april 2011

Kake-oppskrifter:)

På lørdag hadde vi barneselskap for fire-åringen. Det var alle tiders, hadde 9 snille unger til bords og alle lekte fint sammen:). Mor var litt stresset ettersom minsten hadde hatt feber om natta, og skulle være i fanget mitt hele dagen... og jeg ikke hadde gjort noe utenom å lage kaker/gele..... Jaja, det gikk nå fint likevel:).

Får dessverre ikke lagt inn bilder fra helga siden det er et eller annet seriøst galt med PCen!!! blæh, men sånn er nå det....

Fikk spørsmål om oppskrift på kaken vi hadde i selskapene, både i familieselskapet og i barnebursdagen. Så her kommer det et par oppskrifter.


Nougat-kake100 g smør
revet skall av 1/2 appelsin
1 ts kaffepulver
1 1/2 plate kokesjokolade
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Nougatglasur:
200 g nougat (jeg brukte kun 100 og synes det holdt)
1 dl kremfløte

Smelt smør i en kjele, tilsett appelsinskall og kaffepulver. Ta kjelen av platen og legg i sjokoladebiter. La det smelte før det røres sammen. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret, sikt i mel og bakepulver.
Bruk kakeform med diameter 22-24 cm, kle med bakepapir og hell i røren.
Stek ved 175 grader i 30 minutter. Pass på at den ikke steker for lenge, da kan den bli tørr. Avkjøl kaken i formen på rist.

Smelt nougat i vannbad. Tilsett romtemperert fløte. Pisk blandingen kald til det blir en krem. Bre over kaken og sett den kaldt.

Den andre kaken har jeg dessverre ikke bilde av siden jeg ikke får lagt inn dette, men du kan se den på Det søte liv. Fikk masse skryt av denne og synes selv den er veldig god.

Barnehagens beste sjokoladekakeKakebunn:
200 g smør
2,25 dl vann
4 ss kakao
4,5 dl sukker
1,5 dl lettrømme
2 egg
0,5 ts salt
3 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel

Glasur:
100 g smør
6 ss melk
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
350 g melis

Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør inn sukker. Bland så i lettrømme og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til slutt hvetemel. Rør deigen jevn og klumpfri.

Ha bakepapir i en liten langpanne (ca 20 x 30) og hell i deigen. Stek midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Lag imens sjokoladeglasuren. Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingredienser. Rør til du får en glatt glasur.

Fordel sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. La kaken stå til den er lunken. Dryss over ønsket kakestrøssel. Sett langpannen i kjøleskapet noen timer eller over natten til den blir helt kald og glasuren stivner. Det er ganske mye glasur på denne kaken og den er veldig god. Når glasuren has på varm kake vil noe av den trekke inn i kaken- NAM!

Kos dere!!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...