Mannen hadde bursdag forrige dagen og da bestilte mellomsten gulrotkake. Han har egentlig "bestilt" gulrotkake i tre uker nå, men endelig fikk vi en anledning til å lage en:). Det endte opp med denne som jeg fant hos http://kristinsmiddagstips.blogspot.no/2011/09/verdens-beste-gulrotkake.html, mange takk for oppskriften:).
Til rundform på 22 cm måler du opp:
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl solsikkeolje
7,5 dl revet gulrot
Frosting:
200 g naturell kremost
2 ts vaniljesukker
100 g romtemperert smør
250 g melis
Sett stekeovnen på 160 grader.
Pisk sammen egg og sukker til en tykk, hvit og luftig eggedosis. Tilsett oljen. Bland sammen mel med de øvrige tørre ingrediensene i en bolle og pisk alt inn i eggedosisen. Deretter vender du inn revet gulrot.
Fordel røren i en bakepapitkledt form og stek kaken på nederste rille i 45-50 minutter. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en bakepinne e.l i den, dersom pinnen kommer ut ''tørr'' er kaken ferdig. Ta kaken ut og avkjøl på rist til den er romtemperert.
Pisk sammen alle ingrediensene til frostingen til den er hvit og luftig. Fordel frostingen jevnt ut over kaken og pynt etter ønske. Jeg raspet litt gulrot over:).
Kaka smakte himmelsk godt, frostingen var alfa og omega!!! Anbefales :).
ååh. den så skikkelig G O D ut :D
SvarSlettHa en fin helg :)
mmmmm... denne så deilig ut :)
SvarSlettØnsker deg en fabelaktig start på uken! Her skal resten av kvelden brukes på en etterlengtet bloggerunde, tiden strekker dessverre ikke til lenger *uff*
Klemklem
Hmmm tror dennen må prøves ja :-)
SvarSlettGrattis til Petter - litt overstått.
-Anja -
Mmmm, den så god ut. Gulrotkake er en favoritt,da kan man innbille seg at man er sunn, he he.
SvarSlettGulrotkake er så godt! Hylla kjøpte jeg på room21.no, men nå har de jo salg, så du får den f.eks hos Haukås. De har sikkert 10 % nå, som ikke utgjør all verden, men...
SvarSlettTakk for svar, nå må jeg inn og kikke litt:).
Slett