Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

torsdag 30. mai 2013

Samtale ved middagsbordet :)

Jeg hadde laget pannekaker til middag forrige dagen og de ble stående en liten stund før jeg fikk samlet gjengen rundt bordet.

Snuppa: Denne pannekagå va isje særlig smarte.... (skulle si: varme)
Av det lo vi godt en stund...
Så var det neste gullkorn-
Mellomsten: Kan eg varma pannekagå i kjøleskapet.... (skulle si: mikroen)
og da måtte vi le enda mer...:)
Til slutt var det jeg som tråkka i salaten, med denne frasen til mellomsten som satt litt urolig:
Kan du ver så snill å setta tennene under bordet... (skulle si: beina).

Kan si at det var munter stemning rundt bordet den dagen, skulle tro vi hadde fått solstikk hele gjengen:).
Håper alle koser seg ute i det flotte været, nå må vi bare nyyyyyte det:). Ha en finfin torsdag!



mandag 27. mai 2013

Herlig helg!

Så kom sommeren som kastet på oss! og vi har nytt det heeeeeele helga!!!

Lørdag reiste vi til Randøy Feriepark til mine foreldre. Der var det godt og varmt! Ungene tok årets første bassengbad og storkoste seg ute til laaaaangt på kveld. Skikkelig feriestemning.
 
Vi lagde dyrehage-borg i sanden....
 
 Vi grillet pølser og marshmallows på pinner over bål...
Vi nøt synet av blomstrende kirsebærtrær og hørte sauer og kyr som brekte/rautet mens vi koste oss med grillmat og is....
 Helt underbart deilig!
 
 
På fredagen var jeg og min bedre halvdel på Renaa Restaurant i Stavanger. MMMMMM, fantastisk kjekt med litt egentid! Er som regel alltid ute sammen med andre, så nå var det godt å bare være kjærester og kose seg sammen. Vi har 7 års bryllupsdag i dag så derfor ville vi ut å feire litt:). Vi kunne ikke valgt en bedre plass å spise på. Det var mange knallgode retter og god vin. Vi likte også lokalet veldig godt. Kun 7-8 bord og ikke musikk. Det var intimt og likevel åpent. Kelneren var trivelig og kunnskapsrik, og maten var nyyyydelig. Vi smakte på mye rart, deriblant kråkebolle og østers:). Jeg husker ikke hva alle rettene het og inneholdt, men her er bilde av noen av dem:

Kalvebrissel
                                                                       
 
 
                                                           Kamskjell
 
Østers

 
Dessert, hjemmelagede marshmallows, småkaker og noe pannacottalignende i ett eggeskall! Veldig godt. Spennende med den puta egget lå på også, var laget av et hardt materiale. Veldig kult.  
 
Alt i alt har det vært en drømmehelg. Jeg har tilogmed fått litt farge på skrotten! Det er lenge siden det. Linker dette innlegget til Mandagstema hos Helene i "Alt Som er Vakkert", der tema i dag er min maiblomst:). Det må jo bare være blomstene på kirsebærtreet!


onsdag 22. mai 2013

Jentetur til London:)

Helga før 17. mai var jeg og ei venninne en langhelg i London. Det var kjempeherlig. Vi kunne vel hatt litt bedre vær, men etter hva som var meldt kan vi ikke klage heller. Litt småkaldt, men vi slapp regnet:). Vi storkoste oss, sov lenge, spiste godt, tuslet rundt i vårt eget tempo, shoppet, så Stomp!!! og hadde det herlig. 

Her kommer litt bilder fra turen:
Vi lå på Leicester Square hotel, rett ved Piccadilly Circus. Midt i smørøyet. Fint hotellrom, stort og godt. Kunne gå til Covent Garden, Oxford Street, Big Ben, London Eye og nesten alle musikalstedene. Veeeeeldig bra!!

Vi spiste blant annet på Angus Steak House. Der fikk vi nyyyyydelig mat! Hadde blant annet sweet potato fries med havsalt, det var bare NAM. Det må jeg prøve å lage engang:).

 Her havnet vi ved siden av et kjærestepar som hjalp oss med å velge hvilken musikal vi skulle ta. Er jo så mange og jammen ikke lett å velge. Vi fant ut at vi skulle på Les Miserables, men det var dessverre utsolgt. Da valgte vi Stomp som ikke er en musikal, men mer et show der det lages musikk ut av tønner, poser, blikkspann og ingenting. Kjempebra!!! 

Vi var på litt sightseeing. Gikk ned til Themsen og London Eye og Big Ben. Synes det var kjekt å være der om kvelden så en fikk se alle lysene:).



 Så var vi på busstur of course... med Starbucks kaffe;).

På marked i Covent Garden.

Og så klart- måtte jo ha bilde med en telefonboks, hehe:).

Nå er det tilbake til hverdagen igjen, etter mange røde dager i april og mai og denne herlige londonturen. Men om ikke lenge kan en jammen begynne å glede seg til ferie igjen, er jo faktisk bare 1,5 måned til så er fellesferien her:).

tirsdag 21. mai 2013

17. mai feiring og pavlova:)

Tenk at vi fikk FINT vær til 17. mai dette året! Helt ubegripelig. Jeg trodde ikke jeg hørte riktig når naboen sa nærmere 20 grader!! Fantastisk. Kan ikke huske sist gang vi så på toget uten å fryse en 17. mai.
Jammen på tide:).

 Snuppa sov med fletter natta før, for det er jo veldig stas med litt krøll når en er født med spikerkrøller:). Her lades batteriene litt mellom slagene.


Vi hadde vennesamling hos oss mellom barnetoget og folketoget. Kjekk tradisjon. Grillmat og kaker gikk ned på høykant og ungene lekte godt i lag, kjempekos. 

 Det ble pyntet med flagg både inne og ute.

Ny kake prøvde jeg meg på etter inspirasjon fra Franciska
Her er oppskriften:
(til 10 personer)

6 eggehviter
375 g sukker
1 ts eddik (jeg hadde ikke eddik, og det gikk helt fint uten)
150 g skivede mandler

Til fyll:
1/2 l kremfløte - pisket
3 ss melis
250 g bringebær
200 g blåbær
(eller andre bær)

1. Forvarm ovnen til 150 grader. Tegn tre sirkler på et bakepapir med en diameter på 21, 18 og 15 cm.
2. Stivpisk eggehvitene, pisk inn halvparten av sukkeret, rør så gradvis inn resten og tilsett eddik sammen med litt av mandlene. Spre marengsen i de tre sirklene. Strø resten av mandlene over.
3. Bak i en time med varmluft. Skru av ovnen og la marengsbunnene kjøle seg ned i ovnen i en time eller lenger. Ta dem så ut for å kjøle.
4. Pisk fløten til krem sammen med melisen. Mos mesteparten av bærene med en gaffel og vend inn i kremen. Spre ut på de to største marengsbunnene og legg dem opp på hverandre med den minste bunnen på toppen. Dytt inn resten av bærene på endene. Sprinkle litt melis på toppen.

Håper dere alle hadde en fin feiring og en fin pinsehelg i det deilige sommerværet. I dag er været sådær igjen, men vi kan jo håpe at det kommer flere sommerdager ennå.....? 



onsdag 8. mai 2013

Osteiskake oppskrift!

Denne osteiskaka har jeg laget maaaaange ganger nå, og synes jeg endelig burde få den på plass her inne:). Jeg fikk den av ei god venninne for flere år siden og jeg tror hun begynner å bli lei av å få spørsmål om oppskriften i tide og utide (fordi jeg forlegger den en eller annen plass). Nå når jeg får lagt den inn hit så slipper hun det "maset" iallefall;).
 
Den ser ganske kjedelig ut her, men den er kjempegod!!
Med litt blåbær og bringebær til er det supert:).
 
Iskake Anja:
2 dl sukker
1 liten kremfløte
1 pk Tine kremost naturell
(eller Tine kremost med ananas/mandarin om ønskelig)
3 egg
1 pk Bixit havrekjeks
 
1. Bland eggehviter og sukker
2. Bland eggeplommer og ost
3. Pisk fløten
4. Bland alt sammen
 
Havrekjeksen knuses (jeg knuser ikke hele pakken med kjeks, lar det være igjen 3-4 stk). Legg et tynt lag i bunn. Hell over osteis-blandingen og dekk til med knust kjeks på toppen.
Jeg bruker en vanlig str paiform til denne kaka.
 
Sett i frysen over natta. La tine 15-20 minutter før servering.
 
Vær obs på å sette den helt plant i frysen, er veldig flytende.
 
Denne laget jeg i går til en venninne av meg som skal ha konfirmasjon i helga. Håper den faller i smak hos gjestene der:).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...