Eller det gjelder kanskje ikke for alle da:). Blir jo fort både kav og stress med stryking av skjorter, rydding av hus, laging av mat og diverse. Men siden jeg fortsatt er i permisjon fikk jeg unna det meste på mandagen og alt var så og si klart til morgenen 17. mai. Da ble det lite stress og mest kos.
Vi hadde en herlig dag. Ungene koste seg, vi koste oss med gode venner på besøk (21 stk med stort og smått) og god mat! Alle hadde med seg en rett hver så vi hadde mye godt å velge mellom.
Vi laget selv kyllingspyd som lå i marinade over natta. Marinaden besto av appelsinsaft fra to appelsiner og raspet skall av den ene, to spiseskjeer Dijon-sennep og 4 dl god olivenolje. Kyllingfiletene ble delt på langs før de ble lagt i marinaden. Dagen etter stikkes de på trespyd (trespydene må ligge i vann en stund før kyllingspydene skal grilles), krydres med salt og pepper og stekes/grilles i ovn i 10-15 minutter. Strø over fersk timian før servering. Ble veldig godt:). Spiste dem med ris og sweet chili saus, men går jo greit å bare knaske på også.
Ellers var det hjemmelaget foccacia-brød, minestrone-suppe, tacosalat, kyllingsalat og pølse med brød til ungene:) pluss is og kaker. Herlig og veldig greit å gjøre det på denne måten, så blir det ikke for mye stress for den som har det hjemme.
Kaker måtte vi også ha på en slik dag, de stod jeg for. Ble IKKE fornøyd med bløtkaka dessverre, sukkerbrødene ble altfor tørre og seige.... noen som har en fin, luftig oppskrift på sukkerbrød?
Men pynten ble jo ok da:)
Laget også browniekake, den er alltid vellykket. God og myk sjokoladekake, nammmmmmm.
Her er oppskriften på den. Jeg gjør bare en forskjell, bruker 100 gram mindre smør. Det holder i massevis!
Vi fikk ikke det beste været dessverre, men med paraply så gikk de få regnskurene greit likevel. Og ikke minst is kan redde det meste;).
Håper alle har hatt en flott feiring, både i sol og regn!! Nå er det tilbake til hverdagen atter en gang.