Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

torsdag 31. mars 2011

ErteRposer og dren-innleggelse

Har hatt eldstejenta hjemme et par dager denne uka siden hun ikke har vært i form. Ene dagen fikk vi en halvtime til å gå med å sy noen erterposer. Snuppa sydde til minstebroren, et hjerte måtte jo han få:).
Jeg sydde to vanlige, firkanta. De har lekt masse med dem og jeg tror nok jeg må sy noen til etterhvert. Billig og gøyal moro:).

Mellomsten fikk innlagt dren i går. Godt hva som er gjort sier jeg ja.... Han ville ikke ha i veneflon, ikke drikke medisin.... da er det ikke lett for verken ham eller oss foreldre........ Men fikk til slutt på ham masken som gjorde at han sovnet- til illskriking dessverre..... Inngrepet var jo fort gjort og gikk greit. Men etterpå våknet han igjen med skriking. Det er slik med narkose at de som regel våkner i den tilstanden de var i før de sovnet, for det er akkurat som tiden er klippet over fra sovner til de våkner. Men etter en times tid var han som normal igjen. Heldigvis. Og da sa de til oss at det var bra han ikke hadde drukket den medisinen før narkosen for da kunne den grineperioden vare i flere timer..... Jaja, greit vi fikk vite det etterpå liksom:). Etter gutten hadde kommet til seg selv gikk vi på mexicana og spiste, og på Toysr'us så gutten fikk velge seg en premie. Det må jo til når han har vært gjennom noe slikt.

I morgen er dren-gutten hele fire år! Helt utrolig å tenke på! Vi skal ha familiefeiring i helga og barneselskap til neste helg. Blir mye feiringer ja- men det er jo kjekt også.

tirsdag 29. mars 2011

Oslo-tur:)

I helga hadde vi en herlig tur til Oslo sammen med et vennepar. Vi har kost oss masse!  

Vi bodde på et kjempegreit hotell i en tverrgate til Karl Johan. Rica Hotel G20. Billig og bra. God frokost!!!!! og bra rom. Litt små, men veldig ok. Er så greit å være i gåavstand til alt.

Bilde fra "loungen" ved baren.

Vi har spist altfor mye deilig mat, hatt god drikke, slappet av, vandret gatelangs Bogstadveien, shoppet litt, nytt livet på kafeer når vi ville ha en pause.... u name it. Har rett og slett nytt livet. Var littebitt kaldt, men sola tittet fram og varmet innimellom så solbrillene måtte på:). Livet er skjønt ja!

Mennene var på Top Gear show på lørdagen og det var visst topp. De hadde fått i showbilletter i gave av oss jentene til bursdagene sine. Midt i blinken presang det:).


Vi var på Bølgen og Moi på Tjuvholmen (Aker brygge) og hadde deilig lunsj, bare se denne desserten... Mmmm, smeltet i munnen!

Herlig oppladning til en ny travel uke. Har hatt eldstejenta hjemme i går og i dag med hoste, feber og vond hals/hode, minsten surkler i brystet og er forkjølet.... i morgen skal mellomsten på sykehus og legge dren... gleder meg ikke akkurat, men det skal bli godt å få det gjort.

Får prøve å ta meg en tur innom alle dere "vanlige" og noen nye følgere jeg har fått i kveld, det er jo alltid kjekt:). Har mange dager å "ta igjen" nå føler jeg:).

tirsdag 22. mars 2011

Så gjør vi så når vi sår våre frø.....

Det har vi nemlig også fått gjort i helga! Søndag ettermiddag fikk vi rigget oss til på stuebordet med såjord, perlit, frøkasser og ikke minst masse kjekke frø fra Impecta! Deriblant lavendel, petunia, tagetes, pelargonia og myyyye mer. Ungene var i fyr og flamme og det var vel vi voksne også:).

Det ble blandet jord og perlit, hentet sand fra sandkassen av snart fireåringen, blandet noen frø med sand, lest på frøposer, skrevet på "navnepinner", vannet jorda, telt på frø, og fortalt i det vide og brede hvor kjekt dette var! Skal ikke så mye til for å glede små hjerter som bare vil være med å hjelpe. Sjitt au med jord/sand/perlit rundt omkring. Det er vel det man har støvsuger til vel? :).

Mellomsten sjekker kvaliteten på frøkassene

Jord og perlit blandes. Perlit er det hvite og det brukes for å gjøre jorden luftigere eller til å ha over jorda som isolering/dekke etter at frøet er sådd.

Så må man skrive på pinnene hvilken blomst det skal bli.

Dette var superkjekt altså. Første mellomsten gjorde i morges var å sjekke om frøene hadde begynt å spire:), ivrig i tjenesten! Snuppa har vannet dem i dag så det er gjort også. Kjekt at de vil være med synes jeg!!!

Give Away hos En Rosa fugl:)


Nå er det duket for Give Away hos den koselige hverdagsbloggen En Rosa fugl. Hun deler mye om seg selv og skriver godt og utfyllende om livets oppturer og nedturer (også ting som kanskje ikke alle tør skrive om), om fotografering, om musikk, om skole og om håndarbeide blant annet. Hun er også flink til å komme med kjekke kommentarer på mine innlegg - takk skal du ha:).

Kikk innom og bli med på Give Away du også da vel:)

mandag 21. mars 2011

Ost, kjeks og kjekt spill!

I helga hadde vi gode venner på ost, kjeks, vin og spill. Koste oss med mat, god konversasjon og kjekt spill. Snuppa hadde overnattingsbesøk av ei venninne og de fikk også kose seg med litt ost og kjeks. Snuppa er veldig glad i det, til og med Roquefort som jeg sliter med synes hun er godt..... hun er ikke kresen nei.

Jeg synes det er veldig kjekt å samles for å spille forskjellige spill. Denne gangen ble det spillet "Sybarit". Har aldri spilt det før, men likte det kjempegodt.  Vi delte oss inn i to lag og hadde det veldig morsomt:).

Har klippet ut hva Brettspillguiden forteller om spillet: "Til forskjell fra de fleste spørrespill, har dette spillet et mye snevrere tema. Sybarit betyr livsnyter, og spillet tar for seg livets goder; mat, drikke og dertilhørende etikette. Er man ikke spesielt opptatt av god vin, flott mat eller oppførsel rundt bordet på slottet, så kan en nok se vekk fra denne tittelen. Men, for de av oss som tror vi kan litt om vin og ikke minst prøver å unngå McDonalds er temaet interessant."


Veldig kjekt og underholdene spill altså, kan anbefales!! Ellers kan det også anbefales å ha gode venner på besøk med deilig ost og kjeks på bordet, god vin, og god drøs:).

Ønsker alle en fin uke videre:).

fredag 18. mars 2011

Sydd litt igjen, reisegave og nett-tips:)

Satt og sydde litt i går kveld for jeg tenkte ungene kunne få noe lettere på hodet nå når været var så bra.... Sydde et pannebånd og en buff- og våknet til SNØ! Jaja, det kommer jo varmere dager...:). Ungene synes det var kjekt iallefall.

Må vise frem det  flotte smykke fra Guess og kjempefine lommespeilet jeg fikk av svigerforeldrene mine etter de var på ferie i Dubai. Er jeg heldig eller hva? Falt veeeeeldig i smak her ja:).


Ellers vil jeg tipse dere om en topp nettside med billige leker. Fikk tipset da jeg var på kaffe-besøk hos ei venninne tidligere i dag. Hun hadde bestilt diverse Tøfferud-leker til gutten sin og det var jo kjempebillig i forhold til hva man må betale i butikkene her. Etter en ukes tid hadde hun det i posten så det gikk fort. Må bare huske tollgrensen på 200 kr :). Nettsiden heter Biit og det er kjempemange ting der, både av leker og andre saker. Vet at jeg skal lete litt der når det kommer til barnebursdager og slikt!

For eksempel denne tog-kofferten til småtogene koster til kr. 63 på nettsiden... Koster jo mange hundre kroner på lekebutikk.

God helg til alle sammen!! Her skal helgen tilbringes med ettårs-fotografering, spillekveld med gode venner lørdag og håndball-turnering for snuppa på søndag. Busy, busy:)

onsdag 16. mars 2011

Litt vårstemning:)


Jeg var så heldig og kom over disse herlige, vårlige stoffene på en lokal butikk til 20 %. Måtte jo bare slå til da! To av stoffene er faktisk Tilda- stoffer, og snuppa mi elsker blått så dette var midt i blinken!!! Det ble et vårlig skjørt til henne av disse lekkerhetene. Inspirasjon til skjørtet fikk jeg etter å ha klikket meg innpå bloggen Bare Elise. Veldig kjekt med beskrivelse og bilder!!

Hadde ikke tid til å ta bilde av det i nystrøket stand siden snuppa skulle hoppe i det med en gang det var ferdig- så var det avgårdekåre til skolen.... Menmen, det falt i smak iallefall. På bildet her er det brukt på skolen en dag så det er litt skrukkete... Jaja.


Etter dag nr to på skolen kom hun hjem någet slukøret... "eg glømte at eg hadde skjørte på meg så eg klatra i et tre- så satte eg meg fast i någen greiner...." dermed var det over og ut for tyll-stoffet nederst... Hehe, heldigvis hadde jeg kjøpt inn en del av dette så det var fort gjort og sy på nytt:). Da var snuppa like fornøyd igjen- men fant ut at hun heller skulle bruke det utenom skolen:).
 

I går var jeg innom en blomsterbutikk og kjøpte med meg noen perleblomster hjem, det ga meg enda mer vårstemning!!! Herlig- herlig! Satte dem i diverse glassvaser etter inspirasjon fra en blogg jeg var innom en dag. Husker dessverre ikke hvilken blogg, siden det ikke var en av de vanlige jeg titter innom. Synes det er fint om man linker til der man finner inspirasjon, men kan altså dessverre ikke gjøre det denne gang. Si ifra hvis det er deg som har inspirert meg:)- så skal jeg sørge for å linke til rett sted:).




Ellers er minsten ute med trillepiken nå så jeg skal finne vaskekosten og ta meg en svingom!!! Juhuuu, det gleder jeg meg til (kan jo prøve å overbevise meg selv liksom....).

mandag 14. mars 2011

Bursdagsfeiring ganger to:)

Det ble et par bursdagsfeiringer på minsten i går også:).

Et par venninner med barn kom innom en tur siden de ikke kunne komme i bursdagsselskapet vi hadde i uka. Veldig koselig:). Vi koste oss med kaffe, bursdagskake og noen litt mislykkede cupcakes... Skal bruke to muffinsformer neste gang slik at de holder seg i formen, nå bare fløt de ut av.... Jaja, var gode på smak likevel:).

Enkel bursdagskake med en S og en bamse på, etterhvert kom det også et lys på den:)

Etter at vennene hadde gått stod familieselskap for tur, det må man jo også ha!!

Ostekake fra lokalt bakeri, kjempegod!!

og noen polkagriser som svigerfar er spesielt glad i:)

En fin søndag med masse sosialt! Herlig.

Nå er det ny uke på gang - ønsker at det blir en med lite snø og masse sol!!!!

lørdag 12. mars 2011

Buzzador- Nestle Frutti Smoothie


Jeg er med i Buzzador og får sendt hjem produkter/tjenester som jeg kan teste.
Her kommer en kort forklaring for de som ikke vet hva dette er: Buzzador er en markedsføringskanal der konsumenter deler sin ærlige oppfatning om produkter eller tjenester. Dvs. at den som er buzzador får tilbud om forskjellige kampanjer han/hun kan være med på (helt gratis) og skal sende en rapport tilbake om hva han/hun synes om produktet.

Denne gang skal jeg teste Frutti Smoothie for Nestle med smakene Mango/Ananas/Banan og Fersken/Banan. Genialt å ha med på tur, passet veldig fint når vi var på Kvadrat i går!

Minsten synes dette var helt toppers!!! Det gjorde forøvrig hans to eldre søsken også som slukte hver sin smoothie raskere enn svint:). Jeg synes jo at de også måtte få smake:). Nå blir utfordringen å ikke gi dem flere, for dette var visst godt!


Er du en Buzzador? Hvis ikke kan du jo melde deg inn her så får du teste forskjellige produkter gratis:): Buzzador
Der står det også litt om det å være buzzador. Lykke til!!!!
(Dersom du vil oppgi meg som den som tipset deg om dette, så kan du skrive inn Heo når du får dette spm:).)

fredag 11. mars 2011

Ettåring i hus!!


Tenk at den minste, aldeles nyyyydelige gutten vår er ett år! Helt utrolig hvordan tiden flyr, men jeg må da si jeg har fått gjort mye i denne barselperioden. Har kost meg masse med mange andre mødre og babyer! Og endatil har jeg forlenget permisjonen, så jeg har et par måneder igjen. Det er travelt (OH YES), men herlig og kjekt også!!!

Vi hadde ettårs-selskap i går. Dessverre var det veldig mange som var bortreist (vinterferie her denne uka), på jobb eller hadde sykdom i hus, så det ble kun en av 12 inviterte venner som kunne komme. Utrolig, men sant:). Jaja, selskap måtte vi jo ha okkesom. Simen og Anton var litt småtrøtte begge to, men kom med noen flir innimellom:):

Koselige Antongutten:)


Kake og boller måtte vi jo ha selv om vi kun var fire tilsammen. Bollene fikk visst ikke være med på bildet de:).

Tenke seg til at for et år siden lå jeg på SUS og koste med en bitteliten baby, merkelig å tenke på. Nå er han ett år og en flott, stor gutt med et meget bestemt sinn:). Det merket vi godt da vi var på Kvadrat i dag og han absolutt IKKE skulle sove, gudbedre meg for ei skriking:). Da synes jeg disse ordene av Pam Brown passet bra:

" Man skjønner hvor stor makt
et svært lite barn har
når det lager et voldsomt spetakkel
midt i kjøpesenteret"...

Jeg ble mildt sagt litt stresset når jeg vugget og vugget på vogna med en illskrikende ettåring oppi, mens jeg tørket softis av snartfireåringen som skulle snakke hele tiden istedenfor å spise.... Enda godt at syvåringen klarte seg selv:).

Ha en strålende helg folkens!!!

torsdag 10. mars 2011

Nye varer i mors strikkebu!

Da har moren min strikket opp endel nye varer til salgs.
Prisene er justert ned igjen:). Porto kommer i tillegg til prisen.

Dersom du vil bestille noe av dette, eller samme mønster med andre farger så er det bare å ta kontakt her eller på mail: elg_olsen@hotmail.com.

Lange herre-sokker, kr. 350,-.


Korte dame-sokker (røde), kr. 300,-. Lange dame-sokker (grønne), kr. 350,-.


Votter til voksne, kr. 250,-.


Dame-lue, kr. 300,-.

Lue med klaffer, kr. 250,-.

pannebånd til dame og herre, kr. 200,-.

Barnevotter, kr. 150,-.

Babysokker, kr. 100,-.

onsdag 9. mars 2011

Dansken og Fingern!


Har dere sett Dansken og Fingern (alias Klovner i Kamp) på Viasat 4?
Jeg og mannen synes de er ustyrtelig morsomme- og jeg kan absolutt anbefale en titt på dette programmet. Vi ler så vi nesten griner til tider:). Det går mandager kl. 21.30.

Her er litt info om programmet, kopiert fra Viasat 4:
Batman og Robin, Mikke og Langbein, Derrick og Harry Klein; verdenshistorien er proppfull av legendariske duoer. Nå er tiden moden for nok en slik dynamisk duo, når Esben «Dansken» von Ullbæk Bundgaard-Jørgensen Selvig og Thomas «Fingern» Gullestad denne våren får sitt eget tv-program på Viasat 4.

Der Batman og Robin kjemper mot ondskapen, slåss Dansken og Fingern mot hverandre. Der Derrik løser krimgåter, lærer Dansken seg å bli en fullbefaren forbryter. Der Langbein roper på Mikkes hjelp, roper Fingern på elgen i smerte.

Det blir flust med pinlige seanser og absurde situasjoner når de to kompisene oppsøker pussige miljøer, utfordrer hverandres svakheter og tester etablerte sannheter og fenomener. Blir Fingern mindre konfliktsky med opplæring av en spinnvill torpedo? Hjelper biestikk mot Danskens fysiske plager? Klarer han å holde et uforberedt stand up-show i Oslo Kretsfengsel?

Sammen tester de sannheter fra barndommen som at det er livsfarlig å løpe med saks og tisse på et strømgjerde. På veien konkurrerer de også i musikalske evner og sosial tilpasning. Dansken og Fingern, sist sett sammen i Klovner i Kamp, får oppfylt guttedrømmen når de nå får sitt eget tv-program.

søndag 6. mars 2011

Hage- og sommergleder!

Jeg har funnet en herlig blogg som heter Moseplassen. Der foregår det nå en utfordring/konkurranse som du kan finne her, det går ut på å fortelle hva du gleder deg til i hagen i år. Fristen for å bli med er 13 mars. Tenkte jeg skulle være med på denne utfordringen- er jo alltid kjekt å drømme seg vekk til varmere vær og nyutsprungne blomster:). Bli med du også da vel!!!

Jeg gleder meg til å få nyplukkede blomster fra barnehender:)

...og til å plante nye, søte blomster i kassene til lekehytta:

Jeg gleder meg til å se glade barn løpende blandt skog og kratt!

...og til å se dem nyte sommeren i søte sommerklær med pinfanter i en liten skål....

 og ikke minst.... spise deilig rabarbrapai ute i godt sommervær, med god kaffe og godt selskap til:)

Hva lykke er?
- Gå på en gressgrodd setervei
i tynne, tynne sommerklær,
klø sine ferske myggestikk
med doven ettertenksomhet
og være ung og meget rik
på uopplevet kjærlighet.
Å få et florlett spindelvev
som kjærtegn over munn og kinn
og tenke litt på vær og vind.
Be prestekravene om råd
og kanskje ja - og kanskje nei -
han elsker - elsker ikke meg.

Men ennå ikke kjenne deg.

Inger Hagerup
 

fredag 4. mars 2011

Kjøkkenet vårt:)


NIB har en kjøkkenutfordring denne måneden, så her kommer noen bilder av vår lille kjøkken"tarm":).
I kassen på bildet over har jeg samlet alle oljer og balsamicoer som er regelmessig i bruk. Her er det herlige oljer fra både innland og utland:).

Ene veggen inneholder innebygd ovn og kjøleskap samt vinskap fra Miele. Industrilamper ble valget til takbelysning. Ligger litt Blafrepapir på toppen her og venter på å bli brukt til noe kreativt...

Vifta er pyntet med barnas kreativiteter:)

Kaffemaskin, stemningsfulle lys og et maleri signert mellomsten.

Fra vinduskarmen:)

Det er utrolig mange flotte kjøkken der ute i Norges land, anbefaler alle til å titte innom NIBs sider og se på alle bidragene som er kommet inn.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...